۴۲۱۸۳۰۰۰ - ۰۲۱

اصطلاحات کاربردی در سیستم های تلفنی ویپ


در این مقاله قصد داریم  برخی از اصطلاحات رایج در سیستم های تلفنی ویپ را شرح دهیم...

ATA :

مبدل ATA  جهت تبدیل تلفن های آنالوگ به تلفن های تحت شبکه ی IP استفاده می شود، که نقش مهمی در بالا بردن عملکرد سیستم تلفنی ویپ و همچنین کاهش هزینه ها دارد.

 IP phone:

در سیستم تلفنی ویپ IP Phone ها جایگزین تلفن های آنالوگ قدیمی شده اند که  وظیفه اصلی آن ها تبدیل صدای آنالوگ به دیجیتال و ارسال آن بر روی بستر شبکه می باشد.
آی پی فون ها با پشتیبانی از پروتکل SIP ، قابلیت تماس ، انتقال صدا و تصویر را بر بستر شبکه برای سازمان ها و شرکت ها فراهم می سازند.

Soft phone :

soft phone یک نرم افزار برای برقراری تماس‌های تلفنی در سیستم ویپ است که بر روی کامپیوتر نصب شده و از لحاظ ظاهر شبیه به تلفن های معمولی  با صفحه نمایش و صفحه شماره گیری است و گوشی soft phone  همان هدست است که به کارت صدای کامپیوتر متصل می‌شود.

FXS :

با به کار گرفتن این گیتوی می توان از یک تلفن یا فکس آنالوگ در سیستم ویپ استفاده نمود.

FXO :

گیتوی FXO برای اتصال خطوط تلفن شهری به شبکه ی ویپ استفاده می شود. به عبارت دیگر تماس های شهری خطوط آنالوگ توسط FXO به مکالمات ویپ تبدیل می شوند.

TDM :

در واقع یک تکنیک است که می توان به وسیله آن جریان‌های مختلف آنالوگ و دیجیتال را به صورت  همزمان روی یک لینک مشترک پردازش کرد. این نوع درگاه ها وابسته به این که از چه ماژولی استفاده می شود قابلیت تبدیل شدن به هر یک از درگاه ها را دارند.

Call park :

در این قابلیت می توان تماس ورودی را به حالت انتظار برد یا به اصطلاح تماس را پارک کرد و با ارائه کد ادامه مکالمه را از داخلی دیگری انجام داد.

Call Waiting  :

هر داخلی، می تواند دارای تماس پشت خطی یا انتظار مکالمه باشد. تعداد تماس های پشت خطی بر اساس تلفن ویپ مورد استفاده تعیین می شود.

Call forward  :

امکان انتقال مکالمه با زدن یک کد خاص از روی Ip Phone به شماره ی داخلی دیگر را فراهم می کند.

Call Transfer :

امکان انتقال تماس  از یک داخلی به داخلی دیگر را فراهم می کند.

Hold :

به کاربر این امکان را می دهد که تماس برقرار شده را به حالت انتظار ببرد و یا از حالت انتظار خارج کند.در زمان انتظار برای تماس گیرنده موزیک پخش می شود.

Follow me :

forward کردن اتوماتیک تماس ها به مقصد  دیگری که کاربر مورد نظری در آنجا می باشد.

Call pick up :

این قابلیت تماسی که در حال زنگ خوردن است را به تلفنی دیگر که کاربر در حال حاضر از آن استفاده می کند هدایت کند.

Speed dial :

این قابلیت شماره گیری سریع تلفن هایی را که اپراتورهای مرکز تلفن تماس زیادی با آنها برقرار می کنند را میسر می سازد.

Queue  :

تشکیل صف انتظار جهت پاسخگویی بهینه و سریعتر به تماس گیرندگان است، که یکی از مهم ترین قابلیت ها در سیستم های تلفنی ویپ می باشد.

E1 :

خطوط تلفن E1  که به نام PRI هم نامیده می شوند توسط مخابرات ارائه می شوند و از جمله خطوط دیجیتال می باشند که امکان برقراری 30 تماس همزمان بر روی هر خط را فراهم می کنند.شماره خطوط ایوان یک شماره تلفن ثابت 4 ویا 5 رقمی می باشند.

SipTrunk:

سیپ یک پروتکل برای برقراری تماس بر روی بستر شبکه است و ترانک به ارتباطی گفته می‌شود که بیشتر از یک مکالمه از طریق آن برقرار می‌شود. در واقع سیپ ترانک امکان برقراری تماس‌های هم‌زمان در یک شبکه با استفاده از IP را فراهم می سازد

Getway :

مبدل های سخت افزاری ویپ امکان اتصال گوشی های آنالوگ به شبکه  ویپ جهت برقراری تماس بر روی بستر  شبکه را فراهم میکنند و رابطی بین شبکه مخابراتی  با سیستم تلفنی ویپ می باشند. در اصل گیتوی های ویپ نقش رابطِ تبدیل سیگنال های آنالوگ به پکت های دیتا را بازی می کنند تا بتوانند آن ها را از طریق شبکه انتقال دهند.

Asterisk :

استریسک نام نرم افزار متن باز  لینوکسی در حوزه تلفن های ویپ است که به کمک آن می توان بین چند نقطه تماس تلفنی صوتی و تصویری  رو بر روی بستر شبکه ی IPبرقرار کرد.  از قابلیت هایی که مرکز تماس استریسک ارائه می دهد میتوان به ساخت داخلی ، صندوق  صوتی ، تشکیل صف انتظار ، فکس سرور، ضبط مکالمات و ... را نام برد.

Cisco :

شرکت سیسکو یک هولدینگ معروف و بزرگ در زمینه تولید تجهیزات شبکه و ارتباطات در دنیاست.
فعالیت شرکت سیسکو طراحی، تولید و فروش سخت افزارهای شبکه، تجهیزات ارتباطاتی و ارتباطات راه دور و محصولات های تک در این زمینه است.تجهیزات تولید شده توسط شرکت سیسکو به نام های تجاری سیسکو، لینکسیس و ساینتیفیک معروف می باشند.


برچسب ها


ویپ اصطلاحات ویپ مرکز تماس مرکز تماس ویپ صف انتظار Call Park FXO FXS Follow me ATA Soft phone Ip phone Call Transfer