پسورد فایل : tiba
Asterisk Manager Interface یا همان AMI یک رابط برنامه نویسی قدرتمند است که به برنامههای خارجی اجازه میدهد تا سیستم Asterisk را کنترل و نظارت کنند.
این رابط اغلب برای ادغام Asterisk با سیستمهای تجاری و نرم افزار CRM (مدیریت ارتباط با مشتری) ، مانیتورینگ مرکز تماس ، شارژینگ و طیف گستردهای از برنامه ها استفاده میشود.
با استفاده از نرم افزار AsteriskAMITracer می توانید ارتباط AMI خود را چک کرده و تمامی Event های استریسک خود را مانیتور نمایید.
تنظیمات در استریسک :
درسرور ویپ (استریسک) در فایل موجود در مسیر زیر :
/etc/asterisk/manager.conf
با ثبت اطلاعات زیر می توانید به یک IP مورد نظر دسترسی AMI دهید.
[ user ]
secret=password
deny=0.0.0.0/0.0.0.0
permit=127.0.0.1/255.255.255.0
permit=IP/255.255.255.0
read = system,call,config,user,agent
write = system,call,agent,user,config,command,reporting,originate,message
writetimeout = 5000
باید user و password مناسب و ip موردنظر خود را جایگزین نمایید .
ip) سیستمی که می خواهید به آن دسترسی AMI دهید. در نهایت حتما تنظیمات سرور ویپ را save و reload کنید .)
به عنوان مثال : Ip = 192.168.1.1 و user = tiba و password = 88471222 :
[ tiba]
secret=88471222
deny=0.0.0.0/0.0.0.0
permit=127.0.0.1/255.255.255.0
permit=192.168.1.1/255.255.255.0
read = system,call,config,user,agent
write = system,call,agent,user,config,command,reporting,originate,message
writetimeout = 5000
Ip سرور ویپ ، user و passwordاطلاعات دسترسی ami شما می باشد.
" راهنمای نرم افزار AsteriskAMITracer "
همانطور که در تصویر مشاده می کنید نرم افزار از چهار بخش تشکیل شده که به ترتیب به شرح هر بخش می پردازیم.
بخش اول : هدر بالای صفحه یا بخش تنظیمات مشخصات ارتباط با استریسک
در ابتدا اطلاعات IpAddress server ، شماره Port ، Username و Password دسترسی AMI خود را در کادر های موجود وارد نمایید و روی دکمه استارت کلیک نمایید.
اگر اطلاعات AMI را به درستی وارد کرده باشید و اتصال برقرار شده باشد مربع کناری به رنگ سبز در می آید. در غیر این صورت باید اطلاعات را مجدد چک و تنظیم نمایید.
بخش دوم : پنجره پایینی نرم افزار
در این بخش پس از استارت کردن نرم افزار اطلاعات اتصال AMI به نمایش در می آید. تمامی Log ها اعم از خطاها در این قسمت برای شما قابل رویت می باشد.
بخش سوم : پنجره سمت راستی نرم افزار قسمت فیلتر Event ها
بعد از اینکه ارتباط با سرور برقرار شد عنوان تمامی Event ها در این قسمت به نمایش در می آید که شما با توجه به نیاز می توانید Event ها را فیلتر نمایید.
با راست کلیک کردن بر روی این قسمت یه تعداد گزینه برای تنظیمات بیشتر به شما ارائه داده می شود.با کلیک بر روی Clear می توانید تمام گزینه های موجود در این بخش را پاک کنید. با Select All تمام گزینه ها را انتخاب کنید و با Deselect All تمایی گزینه ها را از حالت انتخاب خارج نمایید. با Sort لیست Event ها را بر اساس حروف مرتب نمایید.
با انتخاب کردن گزینه های موجود در لیست فیلتر و کلیک بر روی Save، برنامه گزینه های انتخابی شما را ذخیره نگه داشته و هر زمان مجدد برنامه را اجرا کنید این گزینه ها را برای شما نمایش می دهد.
بخش چهارم : پنجره سمت چپ یا قسمت Event ها
در این قسمت تمامی Event و Responses به صورت درختواره برای شما قابل ملاحظه می باشد. در صورت صحیح وارد کردن اطلاعات پس از ارتباط با استریسک ابتدا دو Event ( Success و FullyBooted ) در این بخش نشان داده می شود.
می توانید با کلیک بر روی دکمه کنار هر Event تمامی جزییات مرتبط با آن را مشاهده نمایید.
با راست کلیک کردن بر روی این بخش یه تعداد گزینه برای تنظیمات بیشتر به شما ارائه داده می شود. با کلیک بر روی Clear می توانید تمام اطلاعات موجود در این بخش را پاک کنید. با select کردن یک خط و انتخاب Edit می توانید آن خط را ویرایش نمایید و یا با انتخاب Delete آن را پاک کنید.
با انتخاب یک خط و گزینه ی Add Child Node می توانید به آن خط به صورت درختواره موارد و جزییات بیشتری اطلاق کنید.
با انتخاب یک گره و گزینه ی Add Node Above و یا Add Node Below می توانید یک گره با بالا یا پایین گره انتخابی خود اضافه نمایید.
با گزینه Save می توانید Event های موجود را در یک فایل در فولدر مورد نظر خود ذخیره نمایید و با گزینه Open فایل های ذخیره شده از قبل را روی برنامه باز کنید.