۴۲۱۸۳۰۰۰ - ۰۲۱

10 روش ساده افزایش سرعت شبکه های وایفای خانگی

گاهی اوقات پیش می آید که شبکه وایفای آنطور که باید خوب کار نمی کند. برای رفع این مشکل را ههای ساده ای وجود دارد که می توانید عملکرد شبکه وایفای را بهبود بخشید . در حقیقت وایفای یک سیگنال فیزیکی است که می تواند توسط دیوار و دستگاههای الکترونیکی و حتی خود ما سد و یا در محیط اطراف ما پخش شود. مکانی که روتر خود را قرار می دهید و چیزهایی که اطراف آن قرار دارد تاثیر زیادی روی قدرت شبکه دارند. در ادامه به 10 راه کار برای بهبود عملکرد شبکه وایفای اشاره می کنیم.

1- قراردادن روتر نزدیک به مرکز خانه

روتر سیگنال را به تمام جهات پخش می کند، بنابراین قرار دادن آن در یک گوشه از خانه یا نزدیک پنجره به معنی هدر رفتن بخش قابل توجه ای از سیگنال آن است. ممکن است نیاز باشد تا اتصال شبکه به یکی از دستگاههایتان را با کابل شبکه تامین کنید، اما کابلهای شبکه طول و دراز قیمت چندانی ندارند و جابجا کردن روترتان می تواند تاثیر زیادی در بهبود عملکرد آن داشته باشد.

2- قراردادن روتر بالاتر از سطح زمین

بهتر است روتر را مستقیم روی زمین قرار ندهید. چراکه اغلب آ نها طوری طراحی شده اند تا سیگنال را کمی به سمت پایین منتشر کنند. علاوه بر آن نمی توانند به سادگی در مصالحی مثل آهن و بتن و سیمان که احتمالا در ساخت کف خانه شما از آ نها استفاده شده نفوذ کنند. در نتیجه توصیه می شود که روتر را حداقل یک متر بالاتر از سطح زمین قرار دهید.

3- قراردادن روتر در اتاقی که بیشترین استفاده از اینترنت را دارد

صرف نظر از محل قرارگیری روتر، سیگنال در اتاقی که روتر در آن قرار دارد از همه جا قویتر است. پس در حالت ایده آل شما می توانید آن را نسبتا در مرکز خانه و اتاقی که در آن بیشتر از دستگاههای متصل به اینترنت استفاده می شود قرار دهید.

4- قراردادن روتر در فضای باز

از آ نجا که سیگنال روتر می تواند توسط خیلی از مواد جذب شود، باید آن را تا جای ممکن در فضای باز قرار دهید. به بیان دیگر، آن را در کمد یا فضای بسته قرار ندهید. امواج رادیویی در هوای باز بهتر منتقل می شوند، بنابراین خط دید را در نظر داشته باشید. اگر می توانید روتر را از فاصله دور و از جهات مختلف ببینید، آن را در جای درستی قرار داده اید.

5- روتر را از دیگر دستگاههای الکترونیکی دور نگه دارید

تمام دستگاههای الکترونیکی می توانند در سیگنال روتر تداخل ایجاد کنند: مایکروفر، تلویزیون، تلفنهای بیسیم و اساسا هرچیز که سیگنال الکترومغناطیس تولید می کند یا موتور دارد. به طور کلی روتر را از دیگر دستگاههای الکترونیکی دور نگهدارید. اشیاء بزرگ فلزی مثل آینه ها یا کابینتها و آب مثلا آکواریوم می توانند سیگنال را سد کنند و باید از آ نها پرهیز کنید.

6 - یک آنتن را به صورت عمودی و دیگری را به شکل افقی تنظیم کنید

از آ نجا که سیگنال روتر به شکل قائم بر آنتن منتشر می شود، عقل سلیم می گوید که آنتن های عمودی سیگنال را به شکل افقی پخش می کنند و فضای بیشتری از خانه را پوشش می دهند. صحیح، اما این مسئله در مورد تراز کردن آنتن های دستگاهها در جهت یکسان با آنتن روتر برای به حداکثر رساندن دریافت سیگنال نیز صدق می کند. بیشتر لپتاپ ها آنتن های داخلی افقی دارند اما یک تلفن یا تبلت بسته به شکلی که آن را نگه می دارید؛ احتمالا در موقعیت متفاوتی قرار می گیرد. تنظیم یک آنتن روتر به صورت عمودی و آنتن دیگر در جهت افقی می تواند تمام سطوح را پوشش دهد و در عین حال سیگنال را تا جای ممکن به شکل یکنواخت در خانه پخش کند.

7 - قدرت سیگنال را اندازه بگیرید

برنامه هایی مانند Cloud check یا Wi-Fi Analytics وجود دارد که به شما امکان می دهد تا بفهمید سیگنال در کدام نقاط ضعیف است. این کار می تواند به شما کمک کند تا روتر را در مکان بهتری قرار دهید.

8 - تنظیم نرم افزار روتر

در بعضی موارد تنظیمات نرم افزاری وجود دارد که می تواند شبکه وایفای را بهبود بخشد. برای تنظیم نرم افزاری روتر معمولا باید آدرس آی پی مشخصی را در مرورگر وب وارد کنید )برای فهمیدن آدرس آی پی، پنل پشتی روتر را نگاه کنید یا نام روتر را در اینترنت جستجو کنید(. وقتی وارد تنظیمات شدید، دو چیز مهم را می توانید امتحان کنید. یکی تغییرکانالی است که روتر روی آن کار می کند. این مورد برای روترهای جدید کمتر مشکل ساز است اما روترهای قدیمی تر اغلب با هم تداخل می کنند )مخصوصا در نواحی شلوغ شهری با شبکه های زیاد( و تغییر کانال فرکانس می تواند راه حلی برای آن باشد. روترهای قدیمی روی 14 فرکانس مختلف کار می کنند و کانالهای 1 ، 6 و 11 عموما بهتر هستند، چرا که کمتر روی کانلهای دیگر می افتند و تداخل کمتری ایجاد می کنند. کانال پیشفرض 6است اما اگر مشکل سیگنال دارید کانالهای دیگر را امتحان کنید. گزینه دیگر ارتقا نرم افزار روتر است که به آن فریم ویر گفته می شود. این کار برای تمام روترها ممکن نیست اما شرکتها هر از چندگاهی فریم ویرهای رایگانی برای ارتقا روترهای قدیمی تر روی وبسایتهایشان قرار می دهند که می تواند در بهبود عملکرد روتر موثر باشد. برای اینکه ببینید برای روتر شما هم فریم ویر جدیدی آمده باید به سایت شرکت سازنده مراجعه یا اینترنت را جستجو کنید .

9 - بررسی کنید اشکال از طرف شرکت سرویس دهنده اینترنت نباشد

یک راه ساده برای اطمینان از اینکه مشکل از روتر است و اشکال از سمت سرویس دهنده اینترنت نیست، اجرای تست سرعت تحت دو حالت متفاوت است: یک بار از طریق وایفای و بار دیگر از طریق کامپیوترتان که توسط یک کابل اترنت مستقیما به روتر متصل شده است. اگر هر دو با مشکل کندی سرعت مواجه اند، احتمالا برای رفع اشکال یا ارتقا نوع اینترنت باید با ISP خود صحبت کنید اما اگر سرعت وایفای خیلی کندتر است پس به احتمال زیاد اشکال از خود روتر است.

10 - اگر هیچکدام از روشها کارساز نبود، باید تجهیزات جدید خریداری کنید

اگر هنوز هم با مشکلات شبکه مواجه هستید و هیچکدام از این راهکارها کارساز نبود، ارتقا به یک روتر جدید می تواند تغییر چشمگیری ایجاد کند، چرا که فناوری استفاده شده در انتشار سیگنال در طی سالهای اخیر تغییر بسیاری کرده است. شما همچنین می توانید روتر فعلیتان را با نصب یک آنتن قویتر ارتقا دهید، اما فقط بعضی از روترها این اجازه را به شما می دهند. سرانجام، برای افزایش برد روتر خود می توانید یک تقویت کننده یا repeater خریداری کنید. تقویت کننده دستگاهی است که شبکه فعلی شما را می گیرد و مجدد منتشر می کند. این کار اصلا پهنای باند شما را افزایش نمی دهد اما سیگنال شبکه را تا فاصله بیشتری پخش می کند.



برچسب ها


افزایش سرعت وایفای شبکه وای فای WiFi