۴۲۱۸۳۰۰۰ - ۰۲۱

راهنمای كاربری برنامه پیام گو

مقدمه

نرم افزار پیام گو وظیفه پاسخگویی به خط تلفن و اجرای عملیات لازم جهت پاسخگویی به تماس با توجه به سناریو ساخته شده توسط نرم افزار پیام نگار را به عهده دارد. این نرم افزار هسته اصلی سیستم را تشکیل می دهد و با نام Engine.exe در مسیر نصب برنامه ظاهر می گردد. با کمک این نرم افزار می توان نحوه عملکرد خطوط تلفن متصل شده به سیستم را مشخص کرده و برای تک تک خطوط سناریوهای مختلفی را تنظیم نمود. همچنین می توان کاربران مختلف با سطوح دسترسی تعریف نمود تا از ورود کاربران غیر مجاز جلوگیری بعمل آید .

کلیه عملیات سیستم در پایین صفحه نمایش داده می شوند و در بخش سوابق نیز ذخیره می گردند تا بعداً قابل پیگیری باشند. این عملیات شامل نتیجه اجرای سناریو پاسخگویی می باشند. در صورتی که سیستم موفق به انجام عملیات خاصی نباشد و یا در روند اجرا اشکالی بوجود آید در این قسمت نشان داده می شود .

پس از نصب نرم افزار می توان در بخش تنظیمات، سیستم را به گونه ای برنامه ریزی نمود تا در هر بار روشن و خاموش شدن کامپیوتر، نرم افزار بصورت خودکار شروع به کار نماید و نیازی به اجرای آن پس از شروع به کار کامپیوتر نباشد. پس از اجرای نرم افزار، آیکون تلفن "پیام گو" در پائین صفحه مانیتور در بخش Windows Tray کنار ساعت ظاهر می گردد و جهت شروع به کار آن باید روی این آیکون دو بار کلیک نموده و دکمه "شروع" زده شود. بصورت پیش فرض سیستم دارای یک سناریو آماده می باشد که پس از راه اندازی سیستم شروع به کار می نماید . اجرای این برنامه نیاز به قفل سخت افزاری دارد که با بسته نرم افزاری ارائه می گردد.

اجرای برنامه

برای اجرای برنامه پیام گو باید عملیات زیر را انجام دهید. منوی Start و سپس Programs را انتخاب نمائید و مطابق شکل برنامه PayamGooServiceMonitor را اجرا کنید .


پس از اجرای برنامه شمای (آیکون) تلفن مطابق شکل زیر در Windows Tray پائین صفحه نمایش کنار ساعت ظاهر می گردد .


اگر روی شمای تلفن کلیک راست کنید 3 گزینه نمایش داده می شود .


1- مدیریت پیام ­گو :   صفحه اصلی نرم افزار نمایش داده می شود که به کاربر امکان مشاهده وضعیت کانالها و تنظیمات سیستم را می دهد .

2- نمایش وضعیت  : با انتخاب این گزینه صفحه سرور پیام گو نمایش داده میشود که می توان به کمک آن نرم­ افزار را متوقف نمود و یا در حالت شروع قرار داد .

3- خروج : با انتخاب این گزینه از کل برنامه پیام گو خارج می شوید. توجه کنید در صورتی که صفحه مدیریت سیستم با علامت بسته شود، نرم افزار پیام گو بسته نمی شود و بصورت Minimized در پائین صفحه باقی می ماند. تنها در صورتی که این گزینه را انتخاب کنید کل برنامه بسته می شود. همچنین در صورتی که برنامه پیام گو در حال اجرا باشد نمی توان سیستم عامل ویندوز را Restart و یاShutdown (خاموش) نمائید، باید ابتدا از برنامه "پیام گو" با انتخاب این گزینه خارج شوید.

شروع به کار با برنامه

جهت شروع به کار ابتدا روی شمای برنامه راست کلیک کرده وگزینه مدیریت سیستم را انتخاب نمائید . پس از انتخاب گزینه مدیریت سیستم صفحه ای مطابق شکل زیر ظاهر می گردد . که شامل منو، نوار ابزار، نمایشگر وضعیت کانالها و عملیات جاری سیستم می باشد .


نمایشگر وضعیت کانالها

همانطور که در شکل مشاهده می کنید در این قسمت فهرستی از کانالهای فعال نمایش داده می شود که هر کدام وضعیت خط مربوط و عملیات در حال اجرا بر روی آن را نشان می دهد . اطلاعات این فهرست عبارتند از :

1- شماره خط : شماره خط تلفن متصل شده به سیستم را مشخص می نماید .

2- نام کانال : برای هر کدام از خطوط می توان نام اختصاص داد که معمولا شماره تلفن خط می باشد

3- عملیات : عملیات در حال اجرا بر روی کانال مربوطه را نمایش می دهد .

4- توضیحات : توضیحات مربوط به عملیات را نمایش می دهد و در صورتی که عملیات با موفقیت انجام نشود در این قسمت گزارش داده می شود .

5- نام گره : نام گره ای که در حال اجرا می باشد را نمایش می دهد. هر کدام از خطوط سناریو خاصی را اجرا می کنند که متشکل از چندین گره می باشد، در هر لحظه عملیات در یکی از این گره ها انجام می پذیرد و در این قسمت نام گره فعلی نمایش داده می شود .

عملیات کاربران

در این بخش کلیه عملیات گره ها به تفکیک کانال به صورت فهرست نمایش داده می شود این فهرست نشانگر وضعیت کار های انجام شده و همچنین اشکالات احتمالی بوجود آمده در سیستم می باشد . در بخش همه کانالها می توان مجموعه کل عملیات سیستم و نتیجه آنها را مشاهده نمود. مشاهده عملیات مربوط به هر کانال بصورت مجزا نیز امکان پذیر می باشد. کلیه عملیات نمایش داده شده همراه با تاریخ و ساعت در بانک اطلاعاتی ذخیره می گردند و از قسمت "سوابق" قابل جستجو و مشاهده می باشند .

نوار ابزار

این بخش شامل کلیدهایی جهت مدیریت سیستم به شرح زیر می باشد :

ورود : با انتخاب این گزینه کادری مانند شکل زیر ظاهر می گردد که باید نام کاربر و کلمه عبور را وارد نمایید . پس از وارد کردن نام کاربر و کلمه عبور و زدن دکمه تأیید در صورتی که اطلاعات وارد شده معتبر بوده و کاربری با این مشخصات قبلا در سیستم تعریف شده باشد این پنجره بسته شده و کاربر مجاز به استفاده از نرم افزار می گردد . عملیات Login‌ به دلیل جلوگیری از ورود کاربران غیر مجاز تعبیه شده است .


در صورتی که نام کاربر و یا کلمه عبور صحیح نباشد پیغام زیر نمایش داده می شود .


شروع : پس از ورود به برنامه دکمه "شروع" فعال می گردد . با زدن این دکمه سیستم شروع به کار می نماید و وضعیت و عملیات خطوط موجود در سیستم نشان داده می شود . هنگام اجرای برنامه عملیات سیستم بصورت خودکار آغاز نمی گردد و حتما باید دکمه "شروع" زده شود. در صورتی که مایل باشید به محض اجرای برنامه پیام گو عملیات سیستم شروع شود باید در بخش تنظیمات گزینه "شروع خودکار" را انتخاب نمایید. پس از زدن دکمه شروع ، شکل دکمه به "توقف" تغییر می یابد و در صورت زدن آن عملیات کل کانال ها متوقف می گردند .


تنظیمات : در این بخش قادر خواهید بود، تنظیمات کلی سیستم شامل شروع خودکار سیستم در هنگام اجرا، ذخیره شدن عملیات در بانک اطلاعاتی و همچنین تنظیمات کانالها شامل فایل حاوی سناریو پاسخگویی و زمانهای فعالیت سیستم را مشخص نمائید. پس از انتخاب این گزینه فرم زیر نمایش داده می شود این فرم شامل دو بخش "تنظیمات کانالها" و "تنظیمات سیستم" می باشد. در بخش تنظیمات کانالها، مواردی که به تک تک خطوط تلفن متصل شده به سیستم مربوط می باشد وجود دارد و در بخش بعدی اطلاعاتی که به کل فعالیت سیستم مربوط می باشند نشان داده می شوند .


تنظیمات کانالها : در این بخش پس از انتخاب کانال مورد نظر و دکمه "تغییر" و یا با دو بار کلیک کردن روی سطر مورد نظر اطلاعات کانال مطابق شکل زیر ظاهر می گردد .


این پنجره شامل تنظیمات زیر می باشد :

1- شماره کانال : نشانگر شماره کانال می باشد که از عدد یک شروع می شود .

2- نام کانال : حاوی نامی است که به کانال مورد نظر انتساب داده می شود و می تواند معرف نوع عملکرد کانال و یا شماره تلفن خط متصل شده به آن باشد .

3- زمانبندی شروع و خاتمه فعالیت : به کمک گزینه های این قسمت می توان تاریخ و ساعت شروع بکار سیستم و یا توقف سیستم را مشخص نمود. به عنوان مثال برای مواقعی که بخواهیم بعد از ساعات اداری سیستم فعال شود می توانیم از این بخش استفاده کنیم. در صورتی که این قسمت خالی باشد سیستم همیشه فعال خواهد بود .

4- فعال : در صورتی که این گزینه تیک خورده باشد کانال مربوط فعال بوده و هنگام شروع به کار سیستم فعالیت خود را آغاز می کند در غیر این صورت این کانال غیر فعال بوده و عملیاتی انجام نمی دهد. این گزینه در مواقعی که بخواهیم یک یا چند کانال مشخص را متوقف نمائیم به کار می آید .

5- نام فایل : شامل نام فایلی است که سناریو نحوه پاسخگویی به خط تلفن را مشخص می نماید. این فایل دارای پسوند VMF . می باشد که توسط نرم افزار پیام نگار (Calleditor) ساخته می شود و در آن اطلاعات چگونگی عملکرد سیستم، آدرس فایلهای صوتی منوها، شماره گیری داخلی ها و غیره قرار دارد. در صورتی که برای کانالی نام فایل ذکر نشده باشد و یا فایل ارائه شده در مسیر ذکر شده وجود نداشته باشد سیستم قادر به انجام عملیات نخواهد بود و پیغام خطا اعلام خواهد نمود. به کمک دکمه که در کنار این گزینه قرار دارد می توانید فایلهای روی هارد دیسک را Browse کنید و فایل مربوطه را انتخاب نمائید. در صورت زدن کلید مجاور گزینه مربوطه ، فایل مشخص شده در این بخش با نرم افزار پیام نگار (Calleditor) باز می شود و می توانید نحوه عملکرد آنرا مشاهده نمائید و یا تغییرات لازم را انجام دهید.

تنظیمات گروهی

در این قسمت میتوان بیش از یک کانال را ویرایش کرد .


منوی سمت راست نشان دهنده کانال هاست که می توان با استفاده از دکمه های همه کانال ها و هیچ کدام , همه کانال ها و یا انتخاب همه کانال ها را منتفی کرد .

نام فایل : شامل نام فایلی است که سناریو نحوه پاسخگویی به خط تلفن را مشخص می نماید. این فایل دارای پسوند VMF . می باشد که توسط نرم افزار پیام نگار (Calleditor) ساخته می شود و در آن اطلاعات چگونگی عملکرد سیستم، آدرس فایلهای صوتی منوها، شماره گیری داخلی ها و غیره قرار دارد. در صورتی که برای کانالی نام فایل ذکر نشده باشد و یا فایل ارائه شده در مسیر ذکر شده وجود نداشته باشد سیستم قادر به انجام عملیات نخواهد بود و پیغام خطا اعلام خواهد نمود. به کمک دکمه که در کنار این گزینه قرار دارد می توانید فایلهای روی هارد دیسک را Browse‌ کنید و فایل مربوطه را انتخاب نمائید. در صورت زدن کلید مجاور گزینه مربوطه ، فایل مشخص شده در این بخش با نرم افزار پیام نگار (Calleditor) باز می شود و می توانید نحوه عملکرد آنرا مشاهده نمائید و یا تغییرات لازم را انجام دهید.

لیست سیاه (Black List) : می توان در این قسمت شماره تلفن هایی که می خواهند با گویا ارتباط برقرار کنند را محدود کرد .

زمان بندی شروع و خاتمه فعالیت : این قسمت تاریخ و نحوه کارکرد گویا را محدود می کند. در صورتی که این قسمت به صورت پیش فرض (بدون مقدار) باشد گویا بصورت 24 ساعته کار می کند.

از کانال تا کانال : برای انتخاب راحت تر کانال های زیاد این قسمت تعبیه شده است .


تنظیمات سیستم

این بخش شامل تنظیمات کلی سیستم به شرح زیر می باشد:

1- شروع خودکار : در صورتی که این گزینه انتخاب (تیک) شده باشد بلافاصله بعد از اجرای نرم افزار پیام گو، سیستم بصورت خودکار شروع به کار می نماید و نیازی به زدن دکمه شروع نمی باشد. در مواقعی که بخواهیم سیستم بعد از روشن شدن کامپیوتر بصورت خودکار شروع به کار نماید این گزینه مورد استفاده قرار می گیرد .

زمان قفل اتوماتیک : مقدار زمانی را بر حسب دقیقه نشان می دهد که در صورتی که ماوس حرکت نکند و هیچ کلیدی فشار داده نشود سیستم بصورت خودکار کاربری که وارد سیستم شده است را Logout‌ کرده و کاربر بعدی باید مجددا Login نماید .

3- ذخیره سوابق عملیات (Log) : در صورتی که این گزینه تیک خورده باشد کلیه عملیات سیستم که در پائین صفحه اصلی برنامه نشان داده می شوند در بانک اطلاعاتی همراه با تاریخ و ساعت ذخیره می گردند تا بعدا قابل پیگیری و گزارشگیری باشند. این اطلاعات از طریق دکمه "سوابق" قابل جستجو و نمایش خواهند بود .

پاک کردن سوابق : در صورت زدن این دکمه کلیه اطلاعات عملیات ذخیره شده در بانک اطلاعاتی (Log) پاک می شوند .


سوابق

در این بخش کلیه سوابق عملیات سیستم که در پائین صفحه اصلی به تفکیک کانال نمایش داده می شوند قابل جستجو می باشد جهت استفاده از این قسمت باید گزینه "ذخیره سوابق عملیات (log) " در قسمت تنظیمات سیستم انتخاب شده باشد تا کلیه عملیات در بانک اطلاعاتی ذخیره گردند .

پس از زدن دکمه سوابق پنجره زیر نمایش داده می شود. این پنجره شامل دو بخش جستجو و فهرست سوابق عملیات سیستم می باشد. جهت جستجو ابتدا نام کانال، نوع عملیات و یا بازه زمانی مورد نظر را وارد نموده و سپس دکمه جستجو را فشار دهید. در این صورت کلیه اطلاعات ذخیره شده در بانک اطلاعاتی نمایش داده می شود و نحوه کارکرد سیستم و نوع عملیات انجام شده قابل بررسی و مشاهده خواهد بود به کمک دکمه "نوشتن در فایل" می توانید کلیه اطلاعات موجود در فهرست را در فایل جداگانه ذخیره نمائید .


در صورت بروز هر گونه اشکال جهت پیگیری خطای بوجود آمده ابتدا عملیات انجام شده در بازه زمانی ایجاد اشکال را جستجو کرده و به کمک این دکمه در فایل جداگانه ای ذخیره نمائید تا توسط کارشناسان شرکت بررسی گردد.




برچسب ها


تلفن گویا IVR راهنمای کاربری پیامگو